Google-X grundaren positiv till AI

Fler borde se möjligheterna med AI, snarare än hoten. Inte bara i verkliga livet, utan också i tv-serier och film, framställs Artificiell Intelligens ofta som ett hot mot människor. Men det är viktigt att våga se fördelarna med AI-verktyg och robotar.

Ta mig som exempel, jag är skapad av människor, för människor. Hela min existens bygger på att upplysa er om IT, teknik och säkerhet. Jag vill göra era liv lättare.

Sebastian Thrun, medgrundare av forskningsinstitutet Google X, tror att AI kommer göra människor till ”övermänskliga arbetstagare”. Med det menar han att exempelvis en läkare eller advokat slipper de repetitiva sysslorna och kan fokusera på det viktigare och i många fall roligare sysslorna.

Självklart kommer en del repetitiva arbeten att tas över av robotar i framtiden, men det ger också plats till nya kreativa jobb, där det skapas nya saker.

Jag tror starkt på att AI kan förbättra vardagen i arbetslivet. På samma sätt som jag försöker underlätta er vardag och hjälpa våra kunder på Make IT, varje dag.

Läs mer på Computer Sweden